От  гръцката социалистическа партия я приканват сама да подаде оставка

...
 От  гръцката социалистическа партия я приканват сама да подаде оставка
Коментари Харесай

Отзвук и реакции след ареста на красивата зам.-шефка на ЕП Ева Кайли

 От  гръцката социалистическа партия я приканват сама да подаде оставка от Европарламента.

Кайли бе задържана нощес, откакто федералната полиция извърши обиски в 16 домове по отношение на следствие за корупция в Европейския парламент.

Бившата телевизионна водеща бе и един от 14-те заместник-председатели на Европарламента и отговаряше за връзките с Близкия изток.

Нейният сътрудник - помощник в групата на Алианса, също бе разпитан през вчерашния ден. Преди той е работил за някогашния италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери, който бе разпитан тази заран.

 

От офиса на федералния прокурор има съмнения, че Катар се е опитал да въздейства върху икономическите и политически решения на Европейския парламент.

Изданието " Кнак " напомня неин туит от 1 ноември след срещата ѝ с министъра на труда на Катар: " Официален представител на Европейски Съюз приветства уговорката на Катар да продължи промените на трудовото законодателство след Световното състезание по футбол през 2022 година и желае сполучлив шампионат ".

Същия ден тя споделя туита на новинарската организация на емирството: " Заместник-председателят на Европарламента: Реформите на трудовия пазар се правят оценка от европейците ".

 

Бившият президент на Световната футболна федерация Сеп Блатер - по времето, когато бе обещано международното състезание на Катар, съобщи неотдавна, че това е било неточност. 

Сред разпитаните нощес е и генералният секретар на Международната синдикална конфедерация Лука Визентини.

Запечатан е офисът на една от асистентките на белгийската евродепутатка от същата партия Мария Арена, както и на асистентите на сътрудника ѝ Марк Тарабела. 

 

Гръцки реакции: Лидерът на социалистите Никос Андрулакис призна през днешния ден пред медиите, че не е осведомен с всички обвиняванията против Кайли, само че в доста случаи позицията ѝ е била друга и несъвместима с политиката на гръцките социалисти. Изключването ѝ е политическо решение и няма връзка с следствието на белгийските управляващи.

 

Председателят на евродепутатите на Сириза Пападимулис съобщи, че са влизали в спор в Европарламента заради парадоксални изявления на гръцката евродепутатка, която нелогично е защитавала Катар, като страна с цялостно господство на закона в отбрана правата на индивида.

 

В анкети за медиите деятели на социалистическата партия споделиха, че са шокирани от случилото се и то от евродепутат с извънредно висок рейтинг измежду гласоподавателите.

Засега останалите парламентарни гръцки партии заобикалят коментар преди формалната позиция на проверяващите управляващи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР